Samstag, 23. März 2013

Brassói aprópecsenye




















Hozzávalók:

40 dkg sertés szűzpecsenye  ceruza vastágságú csikokra vágva
5 dkg zsir vagy olaj
2,5 dkg hagyma finomra vágva
1 mokkáskanál paradicsompüré
7 dkg füstöltszalonna vékony csikokra vágva
1 gerezd fokhagyma összezúzva
petrezselyemzöld apróra vágva
1 dlcsontlé
só, bors őrölt szurokfű
0,75 dkg burgonya
olaj

Serpenyőben a szalonnát félig megsütni, hozzáadnia hagymát és a fokhagymát. Amikor a hagyma megpirult hozzáadni a szűzpecsenyét, sóval, borssal és szurokfűvel megszórni. Magas lángon állandóan keverve gyorsan megpíritani. Amikor a hús puhulni kezd hozzáadni a paradicsompürét összepíritani és felengedni és a csontlét hozzáönteni. Tovább píritani, kevés szaftja legyen.. Burgonyát hámozni, kockákra vágni és bő olajban ropogósra sütni sózni és petrezselyemmel megszórni. Végül összekeverni az aprópecsenyével.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails