Samstag, 9. Februar 2013

Wasabis cukkinikrémleves sült garnélarákkal























8 garnélarák pucolva, belezve
2 nagy vagy 4 kicsi cukkini
1 hagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
4 dl tejszin 
6 dl zöldséglé
1 dl száraz  fehérbor
1 ek wasabi paszta ( lehet több is kevesebb is)
1 ág rozmaring
1 gerezd fokhagyma egészben
olivaolaj 
só, frissen örőlt bors

Cukkinit hámozni és kockákra vágni. Kevés olajban a hagymát, fokhagymát  és a cukkinit dinsztelni. Fehérborral felönteni és a felére elfőzni. Hozzáadni a zöldséglét és a tejszint és még pár percig tovább fözni. A levest sóval, borssal ízesiteni és mixelni. Garnélarákot sózni, borsozni és kevés olajban a rozmaringgal és a fokhagymával rózsaszinüre sütni. A levest a wasabival mégegyszer mixelni és a sült garnélával tálalni.

essen&trinken



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails