Montag, 11. Februar 2013

Savoyarde borjúszelet



















Hozzávalók:


4 borjúszelet ( 2 cm vastagságú és zsírjától megtisztitva)
4 szelet ibériai, pármai vagy schwarzwaldi sonka
5 dkg vaj
1 dl száraz vermut
10 dkg reszelt gruyére sajt
besamel mártás
só, bors, pirospaprika

A vajat serpenyőben közepes lángon felforrósítani. Beletenni a hússzeleteket és oldalanként (vastagságtól függően) 4-5 percig sütni. Tűzálló tálba tenni, sózni, borsozni.  A serpenyőbe önteni a vermutot és 1-2 percig nagy lángon főzni majd ráönteni a hússzeletekre. A húszeletekre tenni egy-egy szelet sonkát és a besamel mártást. Megszórni reszelt sajttal és pirospaprikával meghinteni. 200 fokra előmelegitett sütöben addig sütni mig a sajt elolvad.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails