Freitag, 8. Februar 2013

Rozmaringos őszibarack muffin fenyőmaggal


















Hozzávalók:

2 tojás
15 dkg liszt
15 dkg cukor
5 dkg polenta
1 tk sütöpor
8 ek olivaolaj
8 ek friss narancslé
1 citrom leve és reszelt héja
1 ek apróra vágott rozmaring
2 ek fenyőmag
2 kisebb őszíbarack vékonyra szeletelve
1 1 /2 ek langyos baracklekvár

Tojást, cukrot és a citrom reszelt héját robotgéppel habosra keverni. Olivaolajat, narancslét és a citrom levét alaposan belekeverni. Lisztet, polentát, sütöport és a fele rozmaringot összekeverni.  A tojásos, cukros keverékhez adni és jól összekeverni. Szilikon formákba elosztani , rátenni az őszibarackot, megszórni fenyőmaggal és a maradék rozmaringgal. 200 fokra előmelegitett sütöben kb. 20 percig sütni. Még melegen megkenni a lekvárral és a formában hagyni kihülni.

GU recept

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails