Sonntag, 19. September 2010

Fűszeres egybesült karaj

1 kg karaj csont nélkül

3 szál rozmaring apróra vágva

10 ág kakukkfű apróra vágva

5 EK olaj

2 gerezd fokhagyma kinyomva

só, bors

2,5 dkg szárított paradicsom olajban, apró kockára vágva

2 hagyma apróra vágva

1,5 dl száraz fehérbor

3 dl húslé

 

3 EK olajat összekeverni a kakukkfűvel, rozmaringgal és a fokhagymával. Húst sózni, borsozni. 2 EK olajban  kb. 10 percig minden oldalán átsütni.  Bekenni a fűszeres olajjal és tűzálló tálba tenni. 120 fokos sütőben kb. 2 és fél órát sütni. Hagymát a hús zsírjában üvegesre dinsztelni, borral felönteni és a felére elfőzni. Hozzáönteni a zöldséglét és azzal is a felére elfőzni. Turmixolni, majd  beletenni a paradicsomot és sóval, borssal izesíteni. Hús mellé tálalni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails