Dienstag, 30. März 2010

Zöldcsütörtöki receptek 1. Spenótleves sült tojással

Hozzávalók:

Leves:


10 dkg hagyma (scharlotte) apróra vágva
3 dkg friss gyömbér hámozva apróra vágva
15 dkg burgonya kockákra vágva
50 dkg fiatal spenót
3 dkg vaj
1 l zöldséglé
2,5 dl tejszín
só, bors, szerecsendió
1-2 EK citromlé


Sült tojás:

5 tojás
2 dkg szárított paradicsom olaj nélkül
5 dkg zsemlemorzsa
2 EK liszt
olaj a sütéshez

Hagymát vajban megdinsztelni, majd a gyömbért és a burgonyát hozzáadni. Tejszínnel és zöldséglével felönteni, majd közepes tűzön 15 percig főzni.
Tojásokat forró vízben 5-6 percig főzni. Ha kész, rögtön jeges vízbe tenni, óvatosan leszedni a héját és ha kell szárazra törülni. Paradicsomot apróra vágni és a zsemlemorzsával nagyon finomra mixelni. Tojást lisztbe, felvert tojásba majd paradicsomos morzsába forgatni. Kicsit rányomni a panírt.
Spenótot adagonként forró levesbe tenni, mikor "összeesett", nagyon finomra turmixolni. Sóval, borssal, szerecsendióval és citromlével ízesíteni.
Tojásokat  bő kb. 160 fokos olajban 1-2 percig sütni, majd konyhai papírra tenni.
Levest tányérokba elosztani és a tojással tálalni.

essen&trinken - márciusi számából

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails