Dienstag, 22. Dezember 2009

Karácsonyi katalán leves


Amióta Barcelona mellett lakunk sok spanyol ételkülönlegességet kipróbáltam. A karácsonyi katalán leves egyike azoknak, amit errefele minden háziasszony elkészít az ünnepekre. Ennek ugyanolyan hagyománya van itt, mint otthon a halászlének. Rengeteg féle húsból és zöldségekböl készitenek egy levest. Nagy kagyló tésztákat különbözö töltelékkel töltenek meg, majd ezt teszik az átszűrt húslébe, a levesben főtt húsokat meg külön tálalják.

A kagylókat lehet fetával tölteni, ehhez a fetát, tejszínt, sót, borsot, szerecsendiót össze kell nyomkodni, majd a csigákba tölteni.
De készítik daralthüssal is, abba sót. borsot, petrezselymet / én egy kis chilit is / tesznek.
A tésztát elöször leveskockával izesitett vizben  "haraposra" fözik,  majd kicsit hülni hagyják és megtöltik. Ezt forró levesbe teszik es kis lángon készre fözik.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails