Sonntag, 20. Dezember 2009

Provence-i fűszeres camambert sajt

Akár karácsonyi ajándékként is elkészíthető ez a recept, a sajtimádók biztosan értékelni fogják ezt a különleges finomságot.

Hozzávalók: 

3  csomag camembert,
2-2  friss ág rozmaring, kakukkfű,  zsályalevél,  babérlevél, 
vagy, ennek megfelelően 1-1 tk szárított fűszer
1 tk  fehér bors
Hidegen sajtolt olíva olaj  a felöntéshez
Sajtok fehér kérgét levágjuk és a fűszerekkel együtt jól lezárható üvegbe tesszük. Oliva olajjal felöntjük úgy, hogy teljesen befedje. Hűtőszekrénybe tesszük érlelni, 10 nap után már fogyasztható, és kb. 3 hónapig eláll.
Természetesen minél többet érlelődik, annál ízletesebb.
Adhatunk mellé egy darabka bagettet, ösztönözve az ajándékozottat a kóstolásra, fogyasztásra.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails