Mittwoch, 23. Dezember 2009

Padlizsán garnélával és kecskesajjtal töltve

Nem is állok meg a garnélareceptekkel, gyorsan ajánlok egy másikat:

Hozzávalók: 
75 dkg padlizsán, ha lehet, egy nagy
15 dkg lágy kecskesajt
25 dkg tisztított nyers garnéla
1 nagy doboz paradicsom
1 ek. olívaolaj + olívaolaj a sütéshez
1 gerezd fokhagyma
kakukkfü, só, bors, chilipor

Padlizsánt hosszában nagyon vékony szeletekre vágni, majd forró olajban aranybarnára sütni. Garnélákat kisebb darabokra vágni, majd a kecskesajttal,  kakukkfűvel, sóval és borssal összekeverni.

A padlizsán szeletekkel 4 szuffléformát kibélelni úgy, hogy kicsit kilógjon a formából. Garnélás keveréket beletenni, majd a kilógott szeletekkel befedni. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütni.

Közben a fokhagymát apróra vágni és 1 ek. olajban megdinsztelni. Paradicsomot levével együtt  beletenni, majd kicsit elfőzni. Chilivel,  sóval, borssal ízesíteni, végül összeturmixolni.

Tányér közepére tenni a paradicsomos szószt és arra kiborítani a padlizsános rákot.

Padlizsán szeletelése, sütése max. 20 perc, amíg a sütőben van /kb.15 perc/,  elkészül a mártás.


Judit

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails